Nakon produžetaka
108

Inter teškom mukom izbjegao blamažu u Italijanskom kupu, Džeko neplanirano zaigrao

H. H.
Duel Gianluigija Buffona i Edina Džeke (Foto: EPA-EFE)
Duel Gianluigija Buffona i Edina Džeke (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Intera teškom mukom izbjegli su blamažu u Italijanskom kupu nakon što su o osmini finala na svom terenu poslije produžetaka pobijedili drugoligaša Parmu rezultatom 2:1.

Inter je odigrao slabu utakmicu, gotovo bez i jedne prave prilike do samog finiša, a opravdanje ne može biti ni činjenica da je Simone Inzaghi na teren poslao kombinovani sastav.

Jedinu priliku u prvom dijelu imali su prego Gagliardinija u 22. minuti, a onda je u 35. minuti uslijedio šok kada je rezervista Jurić postigao eurogol udarcem sa 20-ak metara.

Isti igrač bio je blizu drugog gola u finišu poluvremena, ali je Onanana izvanredno odbranio.

Nerazzurri su u nastavku napadali, ali bilo je to veoma jalovo. Nisu im previše pomogle ni izmjene, uključujući ulazak našeg Edina Džeke u 66. minuti kojeg je Inzaghi planirao poštedjeti u ovom susretu, te su se mučili sve do finiša.

Parma, na čijem je golu stajao 45-godišnji, neuništivi Gianluigi Buffon, odlijevala je sve do 88. minute kada je Inter iz prvog šuta u okvir gola poravnao. Lauatro je šutirao, lopta je pogodila Osorija i promijenila smjer i završila u mreži za 1:1.

Mogao je Inter do preokreta, ali je u 91. minuti Buffon fenomenalno odbranio udarac Džeke i otišlo se u produžetke. Hainaut je bio blizu postizanja golu za Parmu u prvom produžetku, ali je šutirao tik pored gola.

Konačno, pitanje pobjednika riješeno je u 110. minuti kada je Acerbi postigao nevjerovatan gol glavom gotovo sa 16 metara i Inter je odveo dalje.

Inter će u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz duela između Atalante i Spezije, a već u subotu ih očekuje ligaški duel protiv Verone na svom terenu.

Rezultat i strijelci:

Inter - Parma 2:1 (Lautaro 88', Acerbi 110' / Jurić 35')