Kup Italije
0

Inter preokrenuo Juventus za polufinale

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši milanskog Intera pobijedili su Juventus 2-1 na San Siru u četvrtfinalu Kupa Italije i tako se plasirali u sljedeći krug natjecanja.

Trener Intera Jose Mourinho izveo je na travnjak nešto izmjenjen sastav u odnosu na utakmicu s Milanom proteklog vikenda, pa je između ostalog na gol postavio Francesca Tolda koji je ove sezone rijetko dobivao priliku.

Tako je upravo Toldovom pogreškom Juventus došao u vodstvo već u 10. minuti, kada je Diegov udarac posred gola italijanski golman propustio uhvatiti u ruke, te mu je lopta kroz noge prošla u mrežu.

Odmah po primljenom golu domaći je sastav zaigrao angažiranije, ali nije uspio doći do izjednačenja već do poluvremena iako je imao prilika, pa tako treba istaknuti Maiconov udarac preko gola u samoj završnici.

Početkom nastavka je torinski sastav imao veliku priliku za povećanje vodstva, ali je udarac Giorgija Chiellinija zaustavila vratnica. Domaći su izjednačili u 71. minuti preko Lucija. Izveo je slobodni udarac s 20-ak metara Wesley Sneijder, pogodio je živi zid, lopta se odbila do lijeve vratnice i prevarila Gianluigija Buffona, a Lucio je natrčao i iz neposredne blizine pospremio loptu u mrežu.

Do pobjede je Inter došao u 89. minuti preko Marija Balotellija, koji je zakucao loptu u mrežu nakon što Buffon nije uspio ukrotiti udarac Thiaga s ruba kaznenog prostora.

Juve je tako nastavio s katastrofalnim igrama i rezultatima u posljednje vrijeme (sedmi poraz u zadnjih devet utakmica) i vrlo je vjerojatno da je to bila posljednja utakmica Ciru Ferrari na trenerskoj klupi. Inter s druge strane kroči ka dvostrukoj kruni, a na putu do finala stajat će mu Fiorentina.

Drugi polufinalni par čine Roma i Udinese. U polufinalu će se pobjednik tražiti kroz dvije utakmice, a dvoboji su na rasporedu 3. i 10. februara.

Kup Italije, četvrtfinale: Inter - Juventus 2-1 (Lucio 71, Balotelli 89 / Diego 10)