Na današnji dan
28

Iniesta se prije tri godine nakon posljednjeg meča emotivno oprostio od Barcelone

N. K.
Iniesta je nakon meča ostao sam na Nou Campu (Foto: Twitter)
Iniesta je nakon meča ostao sam na Nou Campu (Foto: Twitter)
Andres Iniesta je na današnji dan prije tri godine posljednji put koračao na Nou Camp kao igrač Barcelone i to je učinio kada na stadionu nije bilo nikoga.

U 82. minuti duela s Real Sociedadom, Iniesta je predao kapitensku traku Lionelu Messiju i jecajući je zamijenjen po posljednji put.

Dok je bio na klupi za rezervne igrače, ime Španca se skandiralo nekoliko minuta jer su Katalonci željeli pozdraviti veznjaka koji im je u proteklim godinama donio toliko radosti i sreće.

Bio je to trenutak kao ni jedan drugi.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, Barcelona je održala ceremoniju proslave Iniestine veličanstvene 17-godišnje karijere u klubu.

Saigrači su preplavili teren i bacali veznjaka u zrak dok su suze lile. Iniesta je održao nezaboravan govor na rastanku i zagrlio je svakog pojedinog člana ekipe i stručnog štaba da im zahvali na usluzi.

Jasno je da je to bio težak trenutak da se Iniesta oprosti od svih tih dragocjenih uspomena, a trenutak uhvaćen satima nakon utakmice sve sažima savršeno.

Osvajač Svjetskog prvenstva sjedio je nasred centra bez ikoga oko sebe. Upijajući sva dobra vremena u senzacionalnoj karijeri s Barcelonom.

Jedan navijač uhvatio je trenutak dok se Iniesta bosonog osvrtao oko sebe pitajući se šta dalje.

Iniesta je poslije prešao u japanski Vissel Kobe i oduševljava navijače svojom neprevaziđenom tehnikom u J1 ligi.

Nedavno je potpisao novi ugovor za produženje karijere do 2023. godine, kada će imati 39 godina.

Ljubitelji nogometa pamtit će vječno njegove nastupe u dresu Barcelone i Španije. Bio je veznjak kakav se nije nikad pojavio.