Ostvaruje snove
34

Influenser iz Palestine priključen timu Herthe, uz Prevljaka je sjedio na klupi

N. M.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Hertha je jučer u 15. kolu njemačke Cvajte na domaćem terenu deklasirala ekipu Elversberga s 5:1, a na klupi berlinskog kluba viđeno je jedno zanimljivo lice.

Naime, među rezervama Herthe je na ovoj utakmici, pored bh. reprezentativca Smaila Prevljaka, bio i Nader Jindaoui, poznati influenser i Youtuber koji je porijeklom iz Palestine. Na Instagramu 27-godišnji Jindaoui ima preko dva miliona pratilaca, a na Youtubeu 1,7 miliona pratilaca.

Jindaoui je ponikao u ekipi Fuchsea, a cijelu dosadašnju karijeru nosio je dresove njemačkih niželigaša. U Herthu je stigao ljeta 2022. godine i od tada je u drugom timu berlinske Stare dame. Inače je član drugog tima Herthe.

Na pomenutim društvenim mrežama je pažnju pratilaca privukao dijeljenjem sadržaja čiji su glavni akteri njegova djevojka i kćerkica.

Debiju u dresu Herthe nada se u utakmici Kupa Njemačke protiv HSV-a u srijedu, budući da su brojni nogometaši koji igraju na njegovoj poziciji povrijeđeni.

"Treniram s prvom ekipom, nastavljam sanjati snove i uvijek se borim"; izjavio je ranije Jindaoui, u kojeg vjeruje i direktor Herthine akademije Andreas Neuendorf.

"Na svakom treningu daje sve od sebe za ostvarenje sna. Pomažem mu i podržavam ga", rekao je Neuendorf.