U lošem stanju
81

Igrači se žale na travnjak stadiona Santiago Bernabeu, ali ga Real neće mijenjati

D. B.
Real Madrid je pobijedio RB Leipzig rezultatom 2:0 u srijedu u utakmici Lige prvaka, no ovaj susret je otkrio loše stanje novog travnjaka stadiona Santiago Bernabeu.

Travnjak je bio vidno loš i kada se odigravala utakmica LaLige između Real Madrida i Mallorce.

"Stanje terena nam ne pomaže da igramo našu igru", priznao je golman Reala Thibaut Courtois.

Tokom utakmice između Reala i Lepiziga oglasio se igrač Rayo Vallecana Mario Suarez putem Twittera, koji je također istakao loše stanje terena.

Međutim, jedan od direktora Reala Emilio Butragueno je objasnio u čemu je problem.

"Trava potiče iz Extremadure gdje su temperature bile veoma visoke pa je travi teško da se aklimatizira, no u narednim sedmicama će se oporaviti", kazao je on.

Novinar Jose Felix Diaz tvrdi da je travu oštetila ekstremna vrućina u posljednjim danima augusta na plantaži Extremadura.

Trava je posijana loše i posljedice se vide, ali se očekuje poboljšanje stanja. Zbog toga u Realu ne planiraju ponovo skidati travnjak te raditi posao iznova. Ipak, uposlenike zadužene za travnjak čeka dosta posla jer su primorani raditi "na gradilištu" s obzirom na činjenicu da radovi na stadionu i dalje traju između utakmica.

Kad stadion bude završen, postojat će mehanizam koji će omogućiti sklapanje travnjaka i njegovo spremanje u posebnu komoru. Ipak, sada je prioritet oporavak travnjaka za narednu utakmicu koja se igra 2. oktobra između Reala i Osasune. Bliži se i El Clasico s Barcelonom, koji je na rasporedu 16. oktobra.