Problem s opremom
30

Igrači i igračice Aston Ville više ne žele nositi "mokre dresove", klub povukao drastičan potez

E. B.
Navijači su često na društvenim mrežama poslije utakmica "proglašavali Miss mokre majice"
Navijači su često na društvenim mrežama poslije utakmica "proglašavali Miss mokre majice"
Aston Villa je odlučila raskinuti ugovor sa proizvođačem dresova Castoreom zbog velikih problema sa kojima su se suočavali igrači i igračice.

Naime, ovogodišnji dres Aston Ville ne upija znoj kako je predviđeno, pa je on nakon samo nekoliko minuta toliko mokar da se zalijepi za tijelo i igrači i igračice se ne mogu neometano kretati.

To je posebno predstavljalo problem igračicama Aston Ville čiji su navijači često na društvenim mrežama poslije utakmica "proglašavali Miss mokre majice".

Iako je Castore obećao da će napraviti neophodne promjene, vlasnik Aston Ville Nassef Sawiris je odlučio raskinuti ugovor sa Castoreom i potpisati ugovor s Adidasom.

Ovo nije iznenađujuće s obzirom da Egipćanin ima 8 posto udjela u Adidasu, a Aston Villa će se pridružiti velikim imenima koje oblači njemačka kompanija poput Manchester Uniteda, Bayerna i Real Madrida.

Tokom historije Aston Villu su oblačili Nike, Kappa, Under Armour, Macron, Diadora, Reebok, Asics, Umbro i Hummel, a od ljeta 2022. godine su imali ugovor s britanskom kompanijom Castore.