Premiership
70

Arsenal nokautiran na Emiratesu, Aston Villa trasirala Cityju put ka odbrani titule prvaka

N. M.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Arsenala šokantno su poraženi pred svojim navijačima na Emiratesu, a u 32. kolu Premiershipa ih je nadigrala i savladala ekipa Aston Ville. Rezultat je bio 2:0 u korist tima iz Birminghama koji je udaljio današnjeg rivala od titule.

Nokautirani su Topnici s dva gola u finišu ove utakmice na Emirates stadionu u Londonu, a Aston Villa je tako trasirala put Manchester Cityju ka odbrani titule prvaka Engleske.

Prvu priliku na meču vidjeli smo već u 2. minuti kada je Ollie Watkins šutirao glaom, ali je prebacio prečku.

Uslijedila je ofanziva Arsenala i počele su se redati šanse pred golom gostiju.

Prvo je Havertz u 12. minuti izašao sam pred golmana Martineza, ali ga on zaustavlja, a pet minuta poslije Saka divnim ubačajem pronalazi Jesusa koji šutira pored stative.

Potom je još jednu šansu propustio Havertz, a onda je izblokiran udarac Jesusa. U 32. minuti Trossard pada u kaznenom prostoru Ville, ali nije bilo penala za Topnike.

Nakon dugo vremena, u 39. minuti prijeti Aston Villa. Ponovo je u šansi bio Watkins, i pogodio je stativu! U finišu poluvremena uslijedile su velike prilike Sake i Trossarda, ali ostalo je 0:0.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Nastavak utakmice donio je manje prilika, a prvu smo dočekali tek u 64. minuti kada je Tielemans pogodio prečku gola Arsenala.

Nije Arsenal uspijevao da zaprijeti ozbiljnije golu Martineza, a u 84. minuti je zavladao muk na Emirates stadionu.

Tada je Digne sjajno asistirao za Baileyja, a Jamajčanin pogađa za vodstvo Aston Ville od 1:0!

U 87. minuti je sve bilo gotovo. Watkins je pobjegao odbrani Arsenala u kontranapadu i lobovao je Rayu za 2:0!

To je bio i konačan rezultat, a Arsenal je tako propustio priliku da se osami na vrhu tabele Premiershipa. Manchester City je tako lider sa 73 boda, Arsenal je drugi sa 71, a isto toliko ih ima i Liverpool na trećem mjestu.

Rezultat i strijelci:

Arsenal - Aston Villa 0:2 (Bailey 84', Watkins 87')

Tabela: