Nevjerovatna priča
10

Igrač u Čileu okrivio vanzemaljce za kašnjenje: Uzeli su mi dušu i analizirali je

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši argentinski nogometaš Guillermo Marino jedne prilike je objasnio saigračima i treneru da je zakasnio jer su ga oteli vanzemaljci, rekao je njegov bivši saigrač Gustavo Lorenzetti.

Ovaj dvojac igrao je zajedno za Universidad de Chile, a trener im je bio bivši strateg Seville i reprezentacije Argentine - Jorge Sampaoli. Lorenzetti je detaljno ispričao šta se desilo tog dana, odnosno kakve je informacije on dobio.

"Guillermo mi je prijatelj kojeg mi je nogomet podario, baš kao i Mati Rodriguez. Što se tiče ove priče, zakasnio je na jedan trening jer su ga, kako je rekao, oteli vanzemaljci. Dao nam je cjelokupno objašnjenje kako se osjećao i šta se desilo", kazao je Lorenzetti pa nastavio:

"Postoje slučajevi kada igrači traže razna opravdanja, ali Guille nije takav čovjek. On je sjajan momak, svi ga znaju kao takvog i kada je počeo objašnjavati šta se desilo, rekao je da su mu izvadili njegovu dušu i analizirali je. Tako nešto je bilo", prisjetio se ovaj nogometaš.

Na kraju, istakao je da ne može potvrditi da li mu je trener povjerovao u tu priču, ali je opet napomenuo da nije bilo razloga za bilo šta drugo.

"Iskreno, vjerujem u vanzemaljce, a on nam je dao sjajno objašnjenje i jednostavno mu moramo vjerovati. Ne znam da li mu je trener povjerovao, sigurno su razgovarali o tome", istakao je Lorenzetti.