Bizarni slučaj u Hrvatskoj
0

Igrač pao zbog srčanog udara, sudija pokazao karton

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Goranju Tunjiću iz Vinkovaca, odbrambenom nogometašu NK Mladosti iz Vođinaca pozlilo je na utakmici koju je njegov klub igrao sa Hrvatskim sokolom, a sudija mu je dao žuti karton zbog simuliranja. Uprkos brzoj intervenciji doktora, nesretni fudbaler je umro u vinkovačkoj bolnici.

"Igrali smo 35 minuta kada smo zapazili da se Tunjić, koji inače igra zadnjeg čovjeka odbrane, jednostavno srušio. Odmah smo potrčali do njega, a tu su bili i fizioterapeuti oba kluba, davali su mu umjetno disanje i masažu srca, ali ga nisu uspjeli oživiti. U oživljavanju i masaži pomagao je i njegov zet koji igra za protivničku ekipu. Pozvana je hitna pomoć koja je došla vrlo brzo, za desetak minuta. Doktori su ga pokušavali oživjeti, ali brzo su ga unijeli u vozilo i odvezli u vinkovačku Opću bolnicu. Vjerojatno su odmah vidjeli da na terenu ne mogu ništa učiniti,rekao je Vjekoslav Penava, predsjednik HNK Mladost Vođinci, piše Večernji list.

Sudija koji je u svlačionici upozorio igrače da neće tolerisati nikakvo simuliranje nesretnom Tunjiću pokazao je karton misleći da glumi. Navijači Sokola pozdravili su sudijski potez, dok su igrači brzo shvatili o čemu se radi. Sudija je uvidio grešku i pozvao je pomoć. Mladić je prebačen u bolnicu, ali mu nije bilo pomoći. Utakmica je prekinuta kod rezultata 0:0.