Kakva slučajnost
8

Igra sudbine? Igrače Željezničara na pasoškoj kontroli u Bakuu dočekala zanimljiva situacija

N. K.
Nogometaši Željezničara su rano jutros u 5:30 sati po lokalnom vremenu stigli u Baku gdje ih sutra očekuje revanš susret prvog pretkola Konferencijske lige protiv bjeloruskog Dinamo Minska, a na aerodromu ih je dočekala jedna veoma zanimljiva situacija.
Kako javlja reporter portala Klix.ba s mjesta događaja, igrači Plavih su se na pasoškoj kontroli, sasvim slučajno, susreli sa igračima Neftcija s kojima će Željezničar igrati u narednoj rundi ukoliko eliminiše Dinamo.

Igrači i stručni štab azerbejdžanskog tima su se vraćali iz Rusije s veoma jakog turnira gdje su igrali s Džekinim Fenerbahčeom, Zenitom te beogradskom Crvenom zvezdom, a simptomatično je to što su se na aerodromu susreli upravo s igračima Želje i to filigranski tačno vrijeme.

Mnogi su se u taboru Plavih našalili kako je ovo zapravo možda i igra sudbine koja im na ovaj način šalje neku poruku. Cocalić, Rustemović, Bekrić i još poneki iz Željine ekipe su se pozdravljali s pojedincima iz azerbejdžanskog tima budući da su nekad ranije dijelili isti svlačionicu.

Inače, pred četom Nermina Bašića nije ni malo lak zadatak s obzirom da sutra od 19:00 sati po našem vremenu moraju tražiti pobjedu da bi se ponovo susreli s kolegama iz Neftcija.

Optimizma i želje ne nedostaje, a navijači Plavih su svojim ljubimcima dali dodatni vjetar u leđa isprativši ih jučer sa sarajevskog aerodroma u velikom broju.