Nogomet
250

Ignoriše sjajne nastupe: Karačić nije pozvao talentiranog Radovca u reprezentaciju

Piše: E. Isanović
Samir Radovac (Foto: Klix.ba)
Samir Radovac (Foto: Klix.ba)
Selektor U-19 reprezentacije BiH Toni Karačić objavio je jučer spisak igrača na koje će računati u prijateljskom okršaju protiv selekcije Poljske. Meč će se odigrati 15. maja u 17 sati u Legnici.

Na spisku selektora Tonija Karačića nalaze se sljedeći igrači: Emir Plakalo (Sarajevo), Vedran Kjosevski (Željezničar), Renato Gojković (Sloboda), Dejan Skopljak (Aarau, Švicarska), Branimir Odak (Široki Brijeg), Jozo Špikić (Široki Brijeg), Ante Petrović (Široki Brijeg), Armin Čerimagić (Gent, Belgija), Asim Zec (Hradec Karlove, Češka Republika), Mirko Marić (Široki Brijeg), Dejan Skopljak (Aarau, Švicarska), Halil Hajtić (Kaiserslautern, Njemačka), Omar Marković (IK Start, Norveška), Amar Rahmanović (Novi Pazar, Srbija), Damir Sadiković (Željezničar), Adis Čiva (Sarajevo), Haris Muharemović (Sarajevo), Haris Hajradinović (Inter Zaprešić, Hrvatska), Almir Kasumović (Hannover, Njemačka).

Reprezentativci će se okupiti 13. maja u hotelu Park u Vogošći, u 18 sati će odraditi trening, a u večernjim satima kreću u Poljsku, saopšteno je iz Saveza.

Na spisku nema talentiranog nogometaša FK Sarajevo Samira Radovca koji je, iako ima 17 godina, izborio mjesto u udarnoj postavi prvog tima i svojim nastupima oduševio zaljubljenike nogometa.

Ostaje nejasno zbog čega ga Karačić nije uvrstio na spisak, a šansu je pružio igračima čiji su kvaliteti, objektivno, ispod Samirovih.

Očigledno da nekadašnjeg trenera Širokog Brijega (koji se nije proslavio vodeći ovaj klub) ne zanima previše što je Radovac nedavno bio u kampu ruskog Zenita i što s dosta uspjeha igra za tim sa Koševa.

Bez dvojbe, Radovac je trebao biti pokretač i glavni kreator igre U-19 reprezentacije. No, tako ne misli Karačić.