Nogomet
873

Idemo ludo, idemo jako: Uz ove pjesme ćemo bodriti Zmajeve i rušiti Argentinu!

Piše: E.S.H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra svoju prvu utakmicu u historiji na jednom velikom takmičenju. Izabranici Safeta Sušića snage će odmjeriti sa svjetskom velesilom Argentinom. Zmajevi će imati podršku na Marakani, ali pozitivna atmosfera iz svih krajeva svijeta sigurno će dobro doći.

Portal Klix.ba donosi vam najbolje navijačke pjesme o reprezentaciji Bosne i Hercegovine uz koje se možete zagrijati za večerašnju utakmicu. Ne štedite glasove, ali ni dlanove.

Iste noći kada su Zmajevi izborili učešće na Mundijalu najveći boy bend Dvadesetorica objavili su pjesmu o tom velikom podvigu naše selekcije i učešću u Brazilu. Interesantno je da su prije četiri godine, na istu melodiju Seida Memića Vajte - Kad bulbuli pjevaju napravili hit "17. novembar", koji nažalost nije bio sretan za naš državni tim.

"Idemo ludo, idemo jako", pjesma koja je u samo petnaest dana pregledana oko 250.000 puta. U vrlo kratkom vremenu postala je veliki hit među navijačima.

Bosanskohercegovački bend Divanhana intenzivno je radio na realizaciji svog novog projekta "Bodrimo Zmajeve, širimo sevdah", a videospot za pjesmu "Zvijezda tjera mjeseca" su posvetili historijskom uspjehu Fudbalske reprezentacije BiH.

Ante Vlašić, hrvatski reper poznatiji kao Ante Cash, objavio je pjesmu "Vatreni Zmajevi" u znak podrške reprezentativcima Hrvatske i BiH koja je za kratko vrijeme postala regionalni hit.

I press rock bend iz Sarajeva "Kablovi" su snimili pjesmu posvećenu reprezentaciji Bosne i Hercegovine u fudbalu, svim njenim navijačima i, konačno, svima onima koji vole ovu državu.

Oni koji nisu raspoloženi za nove kombinacije, mogu igrati na provjerenu varijantu. Neizostavna navijačka pjesma je "Igraj Bosno" koja je snimljena 2009. godine. Uz ovu pjesmu se puno puta navijalo, a večeras će imati poseban značaj.

"Mi smo nebo što se plavi, mi smo sunce što se sjaji", sjetit ćemo se i navijačke himne naše zemlje.

Našoj reprezentaciji će večeras značiti podrška, a najbolje je mogu pružiti vjerni navijači kojih će sigurno biti mnogo i u svim dijelovima svijeta. Večerašnja utakmica je historijska za našu selekciju, pa se dobro "zagrijte" i pripremite da zajednički srušimo Argentinu. Sretno, dragi Zmajevi!