Fantastičan govor
57

Ibrina velika životna istina: Održao lekciju saigračima nakon što su mu tri operacije spasile karijeru

H. H.
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović otkrio je da su mu na kraju prošle sezone bile potrebne tri operacije koljena da bi se spasila njegova karijera, a nakon što se vratio na spisak reprezentativaca Švedske, saigračima je fantastičnim govorom održao važnu životnu lekciju.

Zlatan Ibrahimović otkrio je da su mu na kraju prošle sezone bile potrebne tri operacije koljena da bi se spasila njegova karijera, a nakon što se vratio na spisak reprezentativaca Švedske, saigračima je fantastičnom porukom otkrio veliku životnu istinu.

Iskusni 41-godišnjak je govorio na konferenciji za novinare uoči utakmice kvalifikacija za Euro 2024 protiv Belgije, nakon što ga je pozvao selektor Janne Andersson.

Iako se tek nedavno opravio od povrede zbog koje je van terena bio devet mjeseci, Ibrahimović će biti dio nacionalnog tima koji će pokušati izboriti plasman na Euro.

"Istina je da sam imao tri operacije, a ne jednu. Problem je bio što povratne informacije nisu bile pozitivne. Pokušao sam da krenem naprijed, ali pravio sam dva koraka unazad. Nisam vidio svjetlo na kraju tunela, ali onda se nešto dogodilo i izašao sam iz mračne sobe i sve je postalo svjetlo i pozitivno. Bilo je teško, ali sam imao puno strpljenja", rekao je nevjerovatni Ibrahimović.

On bi trebao biti zamjena protiv Belgije i Azerbejdžana tokom ovog kvalifikacionog prozora, a zna da je posebno upadljiv u društvu daleko mlađih kolega.

"Sjedili smo za večerom i onda sam rekao svojim saigračima: Vjerovatno se pitate šta ja radim tu. Da mislite da sam glup, jer sam ovdje, imam 41 godinu i igram u reprezentaciji. Ali, sačekajte da budete blizu kraja. Tada ćete razumjeti sve što sada radim i počet će vas hvatati panika. Nećete željeti da stanete, pod svaku cijenu ćete željeti da nastavite", slikovito je objasnio Zlatan, a prenosi švedski list Aftonbladet.

Legendarni napadač je u dresu Švedske do sada odigrao 121 utakmicu i postigao je 62 gola.

Ibrahimović s Milanom ima važeći ugovor do kraja ove sezone, a podsjećamo, klub ga nije prijavio za učešće u Ligi prvaka.