Nogomet
1

Ibraković: Kako smo angažovali Jajala? Želio je da dođe u FK Sarajevo

Piše: Edin Isanović
Abdulah Ibraković, sportski direktor FK Sarajevo
Abdulah Ibraković, sportski direktor FK Sarajevo
FK Sarajevo sa znatno ojačanim igračkim kadrom ulazi u nastavak sezone. U bordo svlačionicu stiglo je nekoliko novih imena, a promjena je bilo i na klupi gdje je Husrefa Musemića zamijenio Robert Jarni. Sportski direktor Bordo tima Abdulah Ibraković kaže za naš portal kako je prelazni rok bio uspješan za koševskog premijerligaša.

"Nakon detaljnih stručnih analiza pokazalo se da su nam neophodna rješenja na pojedinim pozicijama. U većini smo uspjeli da se kvalitetno pojačamo na tim mjestima i sada smo na dobrom putu da stvorimo jak, čvrst i kvalitetan tim. Od planiranih nogometaša nismo uspjeli dovesti Sirijca Ahmada Kallasija zbog problema sa njegovim klubom. Iz tog razloga nismo u potpunosti zadovoljni", kazao je Ibraković za Klix.ba.

Na pitanje da li je FK Sarajevo nakon dugo vremena stvorilo jak tim koji će se boriti za naslov prvaka, odgovara.

"Mi smo imali kvalitetan tim i u prvom dijelu sezone, ali to nije bilo dovoljno za ostvarenje naših ambicija. Želimo da pored ostvarivanja dobrih rezultata imamo igru koja će biti agresivna, dinamična i atraktivna. Smatramo da ćemo sa ovim timom to uspjevati u svakoj utakmici. Borba za naslov prvaka? To je obaveza FK Sarajevo. Ipak, Uprava želi dugoročan rezultat i stabilan klub, tako da je ciljeva u ovoj sezoni i ovoj godini više, ne samo trofeji", dodaje sportski direktor tima sa Koševa.

Prokomentarisao je angažovanje Mate Jajala koji je stigao iz njemačkog Kelna i pokazao kako će biti istinsko pojačanje za Sarajevo.

"Dugo smo tražili kvalitetno riješenje u vezi i uspjeli smo da angažiramo Jajala čiji transfer nije svakodnevnica u BiH i zato smo ponosni na njegov dolazak. U ostvarivanju ovog kvalitetnog transfera iz druge njemačke lige u Premijer ligu BiH presudila je njegova želja za dolazak u Bordo tim. Mi se nadamo da će on promovisati kvalitet, ali i prezentirati Premijer ligu BiH u Evropi", smatra Ibraković.

Dodaje kako su pripreme kluba u Antaliji bile na vrhunskom nivou, te da je prvi šef struke Robert Jarni imao odlične uslove za ostvarivanje planiranih aktivnosti.

"Bitno je istaći da su igrači marljivo radili i pokazali se kao tim koji je već nekoliko sezona zajedno. Za ove pripreme pobrinula se Uprava kluba i agencija Cooltur iz Turske i Emir Dizdarević kojima se zahvaljujemo ovom prilikom", istakao je nekadašnji trener Slobode, Veleža i Čelika.

Sportski direktor FK Sarajevo se zahvalio i NSBiH koji je omogućio nesmetano odigravanje međunarodnih utakmica u Turskoj i olakšao put za dobijanje certifikata za igrače.

Na kraju je Ibraković naglasio kako će FK Sarajevo u četvrtak 27. februara organizovati druženje na Termalnoj rivijeri gdje će biti igrača, Uprava, menadžment, prijatelji kluba, sponzori, kao i mladih igrača iz akademije.