Italijanski mediji
0

'Ibrahimović uskoro napušta Inter'

Sarajevo-x.com
Prema italijanskim sportskim medijima, fudbalski klub Barcelona jako je zainteresovan za jednog od najboljih igrača svijeta, Zlatana Ibrahimovića koji je već duže vrijeme član italijanskog Intera.

Ako je vjerovati izjavama Ibrahimovićevog agenta, Mina Raiole, slavni Ibra je spreman za nove izazove, a fudbalski klub Barcelona i Primera liga zasad su vrlo primamljiv izbor.

'Želim da svima bude jasno da Ibrahimović neće dovijeka ostati u Interu', riječi su agenta Raiole koje su snažno odjeknule u italijanskim medijima, a otud i glasine da Ibra napušta Italiju.

Za švedskog internacionalca su zainteresirani i drugi klubovi, a pričalo se i o njegovom prelasku u neki od vrhunskih klubova iz engleske Premijer lige, no i klub s Camp Noua ima mnogo ponuditi profesionalcu kakav je Ibrahimović, dodaje La Gazetta dello Sport.

Također, postoji mogućnost da Ibra zaigra i u madridskom Realu koji je također pokazao ineters za Ibrahimovića.

Zlatan Ibrahimović, rođen je 1981. u Švedskoj, slavu je stekao u amsterdamskom Ajaxu, da bi nakon toga prešao u italijanski Juventus za koji je igrao u periodu od 2004. - 2006. Nakon te dvije godine prelazi u milanski Inter.

Od 2001. godine Ibrahimović je i stalni član švedske nacionalne selekcije.