Transfer realizovan
0

Ibrahimović potpisao ugovor s Barcelonom

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Veliki transfer švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića iz Intera u Barcelonu napokon je realizovan, nakon što je Zlatan potpisao petogodišnji ugovor s katalonskim gigantom.

Prelazak Ibrahimovića u Barcelonu dio je dogovora koji je europski i španlski prvak, te pobjednik Kupa kralja, postigao s prvakom Italije Interom, a koji uključuje razmjenu dvojice napadača. Ibrahimović je sletio u Barçu, a u suprotnom smjeru otišao je Kamerunac Samuel Eto'o, čija se nogometna vrijednog na tržištu procjenjuje na oko 20 miliona eura.

Budući da je Barcelona Interu još i platila oko 46 miliona eura, može se zaključiti da je Ibrahimovićev transfer zapravo Barcelonu koštao 66 miliona eura! Usto je Barça Interu posudila veznog igrača bjeloruske reprezentacije Aleksandra Hleba, kojeg će Inter imati priliku kupiti sljedeće godine, odnosno vezati trajnim ugovorom za koji bi odšteta bila oko 10 miliona eura.

Ibrahimović je ranije u ponedjeljak prošao liječnički pregled u Barceloni, koja je priopćila da švedski napadač ima frakturu kosti na lijevoj ruci, koju je zadobio u posljednjoj utakmici koju je odigrao u Interovom dresu nedavno na američkoj turneji protiv Chelseaja, te da će mu biti potreban tretman. Usprkos toga, Barcelonini liječnici su, dakako, Ibrahimoviću dali zeleno svjetlo za potpisivanje ugovora s njihovim klubom.

Navijačima Barcelone će Ibrahimović biti predstavljen u dresu s brojem 9 u ponedjeljak navečer na stadionu Camp Nou.

S druge strane, Samuel Eto'o je ranije prošao prvi od dva dijela liječničkog pregleda u Interu. Za klupsku stranicu milanskog kluba Eto'o je izjavio:

  • Stvarao sam povijest u Barceloni, ali to je sada za mene završena epizoda. Nova priča počinje u Interu, krećem ispočetka i nadam se da će sve biti u redu.