Nogomet
2

Ibrahimović: Osvajanje Lige prvaka je moj san

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Švedski napadač Zlatan Ibrahimović vjeruje da ove sezone u PSG-u može ostvariti svoj san i okititi se naslovom evropskog prvaka.

Iako je tokom karijere igrao u velikim ili najvećim evropskim klubovima, Ibrahimović nikada nije osvojio Ligu prvaka.

"Imam mnoge snove, a osvajanje Lige prvaka je jedan od njih. Mislim da PSG ove sezone to može učiniti! Prošle sezone su se ostali klubovi pitali ko smo mi i šta možemo napraviti. Ove sezone nas respektiraju", veli Zlatan uoči meča 2. kola C grupe u srijedu protiv Benfice u Parizu, kojeg njegov klub dočekuje nakon pobjede u Pireju 4-1 protiv Olympiacosa na startu.

Ibrahimović hvali novog trenera Laurenta Blanca, koji je nakon prošle sezone naslijedio Carla Ancelottija, aktuelnog trenera Real Madrida.

"Blanc nam omogućava da se izrazimo na terenu, to je najveća razlika u odnosu na prošlu sezonu. Usadio nam je puno samopouzdanja. Trener nam vjeruje, a mi mu vraćamo za ukazano povjerenje na terenu. Vrlo dobro kontrolira naše osobnosti, usprkos velikom broju igrača i problema koji onda mogu nastati."

Dodao je kako mu ne smeta što nakon dolaska Edinsona Cavanija iz Napolija nije toliko učinkovit po pitanju postizanja pogodaka kao prošle sezone. Zasad je postigao četiri pogotka u svim takmičenjima.

"Postižem manje golova nego prošle sezone, ali to je pozitivno! Boje je da imamo više dobrih strijelaca nego samo jednog. Ne razmišljam o tome koliko ću golova ja postići, ista je stvar i s Cavanijem. Igramo na onog igrača koji je u boljoj poziciji. Ja sam sada kapiten, ali to ništa ne mijenja u mojoj igri. Pravi kapiten je i dalje Thiago Silva, ja ga samo mijenjam dok je povrijeđen", zaključio je Ibrahimović.