Direktor Barcelone
0

"Ibrahimović nije na prodaju, a uz to ga niko nije ni tražio"

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Joan Oliver, glavni direktor Barceloninog nogometnog kolektiva, kaže da klub za svog švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića nije dobio nikakvu službenu ponudu.

Prošlog ljeta je Ibrahimović prešao iz Intera u Barcelonu, a u suprotnom pravcu je otišao kamerunski napadač Samuel Eto'o. Uz to je Barcelona još i platila vrlo značajnu sumu za odštetu Zlatana.

Međutim, Ibrahimovićeva uvodna sezona na Nou Campu nije popraćena osobitim hvalospjevima medija na njegov račun, iako je u 41 utakmici zabio 21 gol i dodao 10 asistencija, što je njegov najbolji učinak ikada u debitantskoj sezoni nekog kluba. Mediji su, svejedno, Zlatanovu sezonu okvalifikovali kao ''tešku''.

U zadnje vrijeme se sve češće piše o mogućnosti za odlazak Ibrahimovića iz katalonskog kluba. Pogotovo nakon što je Barca dovela napadača kojeg je dugo ciljala, Davida Villu iz Valencije. Manchester City ne skriva želju za dovođenjem Ibrahimovića, a zna se da oni to mogu i platiti. Međutim...

"Ibrahimović nije na prodaju!", kaže kratko, ali dovoljno jasno glavni direktor Joan Oliver za El Mundo Deportivo.

Ipak, dodao je i ovo: "Osim toga, nismo za njega primili nikakvu službenu ponudu."

Interov predsjednik Massimo Moratti ostao je hladan na ideju o Zlatanovom povratku na San Siro.

"Ne mogu ništa reći u tom smjeru. Ibrahimović je šampion i njegov povratak u Inter je moguć jednog dana, ali trenutno ne. Naša ekipa se gradi u potpuno drugačijem smislu", kaže Moratti.