Nogomet
43

Ibrahim Šehić za Klix.ba: Svaki naredni susret za nas će biti kvalifikacijski

Piše: A. D.
Ibrahim Šehić
Ibrahim Šehić
Ibrahim Šehić je posljednji put dio reprezentacije Bosne i Hercegovine bio u oktobru 2012. godine u Atini na utakmici protiv Grčke.

Od tog meča, pa sve do odlaska sa klupe reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić nije računao na Šehića koji je u međuvremenu iz Mersina prešao u azerbejdžanski Qarabag. Nakon Sušića je na kormilo bh. tima došao Mehmed Baždarević koji je odlučio Šehića vratiti među Zmajeve.

"Bio sam u sporu sa Mersinom zbog čega sam pauzirao određeni period, te tako izgubio status reprezentativca. Danas sam standardan u klubu koji je redovno prvak Azerbejdžana i koji je bio osvježenje na evropskoj sceni jesenas. Znate da smo nesretno i nezasluženo ostali bez drugog kruga Evropske lige u kojoj smo se nosili sa klubovima poput Intera, St. Etiennea i Dnipra. Zbog toga sam priželjkivao ponovni poziv u reprezentaciju. On je hvala Bogu stigao, što je obradovalo ljude u klubu i mene, naravno“, rekao je Šehić za Klix.ba.

Osim njega Baždarević je pozive za utakmice u Andori i Austriji poslao i Milanu Đuriću i Edinu Cocaliću.

"Posebno sam sretan zbog Cocalića koji je godinama strpljivo čekao i dočekao poziv u reprezentaciju. Edin će biti pravo pojačanje u odbrani“, smatra Šehić koji je sa Cocalićem dijelio svlačionicu na Grbavici.

Šehić smatra da šanse za plasman na EURO nisu izgubljene bez obzira na loš start kvalifikacija.

"Pred nama je još šest utakmica od kojih će svaka biti kvalifikacijska. Svakom meču moramo ozbiljno pristupiti, što će, nadam se, rezultirati pobjedama. Na Evropsko prvenstvo možemo i kroz baraž sa treće pozicije u grupi. U Andori moramo pobijediti, a potom razmišljati o Izraelu kojeg ćemo ugostiti u junu", kazao je Šehić.

Ibrahim će u reprezentaciji ponovo sarađivati sa golmanom Stokea Asmirom Begovićem.

"Begović je vrhunski golman i sjajan čovjek. Radujem se saradnji i sa njim, ali i sa trenerom Lugušićem, kao i sa novim selektorom Baždarevićem. U reprezentaciji me dugo nije bilo, pa sam poželio druženje sa starim prijateljima", zaključio je Šehić.