Želja je presudna
183

Ibišević prihvatio mizernu platu u Schalkeu, zarađivat će manje nego igrači iz treće lige

K. H.
Vedad Ibišević (Foto: EPA-EFE)
Vedad Ibišević (Foto: EPA-EFE)
Bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević pristao je na godišnju platu od "samo" 100.000 eura u Schalkeu, pišu njemački mediji.

Kicker javlja da je Schalke napravio sjajan posao dovođenjem Vedada Ibiševića u svoje redove, a oni navode da se to prije svega odnosi na činjenicu da će bivši kapiten Herthe imati platu od 100.000 eura, što je mizerno u odnosu na tri miliona eura koliko je imao u berlinskom klubu.

Oni navode da Ibišević također ima unosne ponude iz inostranstva, ali da je njegova isključiva želja zaigrati za Schalke i da se u potpunosti spreman odreći novca da bi obukao dres ovog kluba.

Ovaj mediji također navodi da je ta plata manja od prosjećne plate igrača iz treće njemačke lige, ali da bi bonusi ipak trebali biti nešto veći.

Ibišević, koji trenutno ima 36 godina, prošle sezone je u Bundesligi postigao sedam pogodaka za Herthu, dodavši tri asistencije, a ukupno je odigrao 25 utakmica.

U 340 utakmice u Bundesligi, a gdje je igrao za Alemanniju Aachen, Hoffenheim, Stuttgart i Herthu, Ibišević je postigao 127 pogodaka uz 52 asistencije.