Stuttgart je znao koga kupuje
0

VIDEO / Ibišević je veliki borac, uvijek se vraća kao pobjednik

Piše: Edin Isanović
Vedad Ibišević
Vedad Ibišević
Vedad Ibišević je u petak u crno zavio svoj bivši klub Hoffenheim. Postigao je dva pogotka i direktno odlučio pobjednika. Njegov tim je na kraju slavio 2:1. Švabe su sada u poziciji da se bore za nastup na evropskoj sceni.

Bh. reprezentativac nedavno je potpisao za Stuttgart. Brzo se etablirao, konstantno igra, postiže golove. Čelnici kluba sa Mercedes-Benz Arene definitivno su znali koga kupuju.

Ibišević se odlično snašao u novoj sredini. Iako su golovi vrhunac igre, mora se primjetiti da Vedad odlično djeluje na svim dijelovima terena. Trči desno - lijevo, pomaže veznom redu u odbrambenim zadacima.

Gdje bi mu bio kraj da se nije povrijedio

Bez dvojbe, napadač našeg državnog tima je znalac. Osim toga on je veliki borac, bez obzira na sve nedaće koje su ga pratile u životu, uvijek se vraćao kao veliki pobjednik. Nikada nije klonuo duhom. Probijao se talentom, ljubavlju prema nogometu i upornošću. Bio je ustrajan da uspije, bez postavljanja bilo kakve alternative.

Sjetimo se samo kako je igrao do teške povrede koju je doživio 2008. godine. U tim trenucima mnogi evropski timovi bili su zainteresovani za njegove usluge. Gdje bi mu danas bio kraj da se tada nije povrijedio?

Nadamo se da će ga u ovoj godini zdravlje poslužiti i da će obilježiti 2012. Kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu. Posljednji nastupi daju nam za pravo da sa puno optimizma gledamo naprijed. Naravno, u nogometu ništa nije sigurno, ali mu svi iskreni navijači naše reprezentacije žele radostan i uspješan period.

Ispunio svoje ambicije

Svojim pristupom, razumijevanjem igre, ali i instiktom, koji je neophodan na njegovoj poziciji, vjerujemo da će nastaviti tresti suparničke mreže. Može se zaključiti da mu je godio dolazak kod Brune Labbadije. Ispunio je svoje ambicije! Upravo je pomenuti stručnjak jedan od najzaslužnijih što je Ibišević obukao dres Švaba. Kada su ga pitali za bh. reprezentativca kratko je rekao: "Da, to je to što želim".

Držao je bh. reprezentativca kao igrača koji maksimalno odgovara njegovim kriterijima. I drugi su klubovi željeli angažovati Ibiševića, prije svih Bleckburn. Čak je napadač Zmajeva izjavio da su ga milimetri dijelili od ovog engleskog kluba. No, kada je stigla konkretna ponuda jednog tima iz Bundeslige bilo je posve jasno da će Vedo ostati u Njemačkoj.

Finalni pregovori protekli su uspješno, stisak ruke sa čelnicima Stuttgarta značio je novi početak. I nije pogriješio. U zaključku treba istaći da je Vedad imao prirodan put profesionalnog razvoja, a upravo je njegov primjer jasna poruka svima onima koji maštaju da će preskakanjem stepenica razvoja brže doći do afirmacije, zaboravljajući da su samo talenti.