Nogomet
0

HZSN tužio Mamića UEFA-i

FENA
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) poslao je u srijedu pismo UEFA-i u kojem to tijelo obavještava o sustavnom kršenju novinarskih prava i standarda od strane uprave i visokih dužnosnika nogometnog kluba Dinamo, navodi se u priopćenju dostavljenom u srijedu Hini.

HZSN obavještava UEFA-u da je primio tužbu novinara hrvatskog dnevnika "24 sata" protiv Dinama. Razlog tužbe je da je uprava Dinama, nezadovoljna pisanjem "24 sata" o klubu zabranila novinarima tog lista ulaz na stadion, kao i izdavanje akreditacija za sve utakmice ove sezone uključujući i Ligu prvaka i Kup UEFA-e.

Osim toga, HZSN dodaje i da je fotografu "24 sata" Željku Lukuniću trajno zabranjen ulaz na Dinamov stadion uz obrazloženje da je navodno stao na travnjak. Fotografija tog novinara stoji na ulazu na Dinamov stadion kao što na nekim europskim zračnim lukama stoje fotografije terorista, kaže se u priopćenju HZSN-a. Osim toga, uprava Dinama odbija razgovarati s bilo kim iz "24 sata" ili novinarskih udruženja o rješenju tog problema.

Izvršni potpredsjednik kluba Zdravko Mamić, nezadovoljan pisanjem nekih novina, brutalno je izvrijeđao novinare okupljene na konferenciji za novinare kao i njihove kolege koji nisu bili tamo. Zbog primitivnih izjava i uvreda Mamić je pozvan u policiju na obavijesni razgovor i protiv njega je podignuta prekršajna prijava. Dinamova uprava je potpuno podržala Mamića i njegove postupke.

Nakon što je uprava kluba zanemarila reakcije Hrvatskog novinarskog društva i HZSN-a, Hrvatski zbor sportskih novinara se odlučio pozvati UEFA-u kao krovnu organizaciju europskog nogometa da intervenira i sankcionira to potpuno neprihvatljivo i necivilizirano ponašanje Dinamovih dužnosnika.