Nogomet
144

Hurem, Numanović i Kršo: Pobijediti Rigas i boriti se s Kharkivom za prvo mjesto u grupi

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije SFK 2000 uoči sutrašnje druge utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka za žene u kojoj bh. tim igra protiv latvijskog Rigasa. Trenerica Samira Hurem te nogometašice Azra Numanović i Amela Kršo najavile su novu pobjedu nakon što je ostvaren trijumf protiv favoriziranog Ramat Hasharona.

SFK 2000 je savladao izraelski Ramat Hasharon rezultatom 1:0 i upisao važne bodove u Grupi 6 kvalifikacija za Ligu prvaka.

"Utakmica protiv Ramat Hasharona nam je bila jedna od težih otkako igramo Ligu prvaka. Mi dominiramo u našoj ligi pa nam je prva utakmica u elitnom takmičenju izuzetno važna. Izraelke su kvalitetne i ambiciozne, ali su moje igračice ispoštovale dogovor. Analizirale smo igru protivnica i odigrale bolju utakmicu. Bila je to zaista dobra utakmica", izjavila je Hurem.

Samira Hurem (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Samira Hurem (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Naredna utakmica je protiv latvijskog Rigasa, a bh. predstavnice se nadaju novoj pobjedi i nastavku borbe za plasman u šesnaestinu finala.

"Moramo pobijediti Rigas pa onda razmišljati u Khakivu. Rigas je četvrti po kvalitetu u grupi, ali u nogometu se nikad ne zna. Pristupit ćemo veoma ozbiljno, pa ako pobijedimo Rigas, borit ćemo se s Kharkivom za prvu poziciju. To bi za nas bila dobra stvar. U ovoj godini možemo ostvariti treći plasman u šesnaestinu finala Lige prvaka", rekla je trenerica SFK 2000.

Azra Numanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Azra Numanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Veliko zadovoljstvo osvojenim bodovima, ali i odlučnost za plasman u šesnaestinu finala istakla je nogometašica Azra Numanović.

"Spremale smo se intenzivno, znale smo da neće biti lako, u najtežoj smo grupi. Izraelke su snažne, a dobile su i pojačanja. Stigla im je i napadačica iz Amerike koja je odlična. Tu je i reprezentativka Kanade koja je igrala na Svjetskom prvenstvu. Veoma su ozbiljne, dobro su nas analizirale, znale smo da će biti teško. Ipak, mi smo znale šta želimo, djelovale smo kao tim, što je donijelo rezultat. Borile smo se sve vrijeme, nismo im dopustile da naprave šansu. Pred kraj smo postigle gol, pobijedile i napravile korak ka šesnaestini finala Lige prvaka. Sada jednako ozbiljno moramo pristupiti Rigasu. Ako se plasiramo u šesnaestinu finala, čekaju nas Arsenal, Barcelona, Bayern i druge ekipe. Nadamo se da ćemo ih dovesti u Sarajevo", kazala je Numanović.

Amela Kršo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Amela Kršo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Amela Kršo se nada boljoj realizaciji u drugoj utakmici.

"Pripreme su trajale mjesec i po. Djevojke su dale sve od sebe na utakmici, nije bilo nervoze. Morala sam iskoristiti šansu na početku utakmice, ali smo na kraju postigle gol i ostvarile pobjede. U četvrtak nas čeka Rigas i želimo pobjedu", istakla je Kršo.

Utakmica SFK 2000 - Rigas se igra u četvrtak od 17:00 sati na stadionu Otoka.