Nogomet
0

Huntelaar želi biti najbolji strijelac Bundeslige

Totalsport
Klaas-Jan Huntelaar  (Foto: AFP)
Klaas-Jan Huntelaar (Foto: AFP)
Bayern i Schalke odigrat će u nedjelju derbi 23. kola Bundeslige na Allianz Areni u Minhenu. Bit će to i okršaj dvojice najboljih strijelaca u prvenstvu, Marija Gomeza iz Bayerna i Klaas-Jana Huntelaara iz Schalkea. Obojica su dosad postigli po 18 golova.

Mogao je holandski napadač Schalkea biti i usamljen na vrhu poretka najboljih strijelaca. U domaćoj pobjedi svog kluba protiv Wolfsburga 4-0 zabio je dva gola, a mogao je barem još dva. Promašio je penal i još jedan zicer.

"To je bilo baš frustrirajuće. Stvarno sam jako loše izveo kazneni udarac. Bio sam jako ljut na samog sebe jer sam upropastio dvije velike šanse. Naravno da bih želio zabiti više golova od Gomeza. Oduševljen sam što sam na vrhu tabele najboljih strijelaca", komentirao je Huntelaar.

Prošle sezone je Gomez bio najbolji strijelac Bundeslige, zabio je 28 golova u 32 utakmice. Huntellar je u 24 nastupa uknjižio osam pogodaka. Međutim, njih dvojica ove sezone bilježe identičan učinak, 18 golova iz 21 nastupa.

U nedjelju će Huntelaar pokušati prestići Gomeza u izravnom obračunu. No, da bi mu to uspjelo, morat će svladati Manuela Neuera, svog bivšeg saigrača, a sada Bayernovog golmana.

"Bilo bi sjajno za moju ekipu kada bih zabio protiv Bayerna. No, oni su kod kuće i bit će favoriti u toj utakmici", izjavio je za Bild.