Susret Platini-Tadić
0

Huliganstvo isključuje srpske timove iz evropskih takmičenja?!

SRNA
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Klubovi i nacionalni tim Srbije bit će isključeni iz svih evropskih takmičenja u slučaju nastavljanja nasilničkog i kriminalnog ponašanja huligana - poručio je predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Michel Platini u razgovoru sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem.

Tadić je rekao da su huligani bezbjednosni problem i da Srbija mora zaustaviti nasilje u fudbalu koje nema nikakve veze sa sportom, već je riječ o formi kriminala koja se mora neprekidno suzbijati.

"Na taj način stadioni će ponovo postati sigurna mjesta, gdje roditelji mogu dovoditi svoju djecu, buduće sportiste. Tako ćemo svi doprinositi društvu u kojem živimo, sportski mečevi će postati mjesta gde se ljudi okupljaju, a ne ratna poprišta sa tragičnim ishodima", naglasio je Tadić.

On je rekao da je Srbija potpuno opredijeljena da se obračuna sa huliganima, da neće dozvoliti da se ponove nemili događaji iz Italije i da srpska reprezentacija ili sportski klubovi budu kažnjeni ili udaljeni sa evropskih i svjetskih takmičenja.

"Mi u Srbiji imamo problem sa huliganima, svjesni smo toga i spremni smo na definitivni obračun sa njima. Radićemo sa Evropskom fudbalskom unijom da se nemili događaji iz Đenove nikada ne ponove. To je bila i sramota za našu zemlju. Također, moramo napraviti razliku između huligana koji su u manjini i navijača koji su velika većina u Srbiji. Mi smo nacija koja će dokazati da zna da sportski bodri svoju reprezentaciju i svoje klubove gdje god oni igraju", naglasio je Tadić, koji je danas primio Platinija, na njegov zahtjev.

Tokom sastanka bilo je riječi o sprečavanju nasilja na fudbalskim utakmicama, neredima koje su srpski huligani napravili na utakmici srpske i reprezentacije Italije u Đenovi prošle godine, kao i na mečevima srpskih klubova na evropskim takmičenjima, saopšteno je iz Pres službe predsjednika Srbije.

Sastanku su prisustvovali i direktor Bezbjednosno-informativne agencije Saša Vukadinović i generalni sekretar Evropske fudbalske unije Đani Infantino.