Njemačka
0

Huligani "vladali" Bundesligom tokom vikenda

Totalsport
Iako su njemački huligani uvijek bili u sjeni "kolega" iz Italije, Francuske ili Španije, ovog vikenda je mnogo posla imala njemačka policija tokom utakmica tamošnjeg 14. kola. Naime, uhapšeno je više od stotinjak navijača (huligana), kako navode njemački mediji.

Najžešće je bilo u Berlinu gdje su igrali Hertha i Eintracht. Gostujući huligani su inicirali žestoke sukobe prije i poslije utakmice, a osim mnoštva povrijeđenih, čak 68 njih je završilo u pritvoru. Međusobno su se sukobili i navijači Schalkea i dortmundske Borussije u Gelsenkirchenu i to na ogledu mladih ekipa. Utakmica je bila prekinuta na dvadesetak minuta, privedeno je dvadesetak osoba, a brojnija skupina domaćih navijača je presrela i napale goste iz Dortmunda.

Navijači iz Hamburga su, pak, na putu prema Mainzu zastali u Bielefeldu, te pritom upali u tučnjavu s tamošnjim navijačima. Sukob je izbio na željezničkoj stanici i također je dvadesetak huligana privedeno.

Sve je, pak, počelo još u petak na utakmici Bochuma i Kölna. U pritvoru je završilo devetnaest osoba, a desetak ih je zadobilo povrede prilikom eskalacije sukoba.