Pred prepunim Maksimirom
649

FOTO+VIDEO / Hrvatska savladala Srbiju na Maksimiru, Mandžo i Olić strijelci

Piše: J. H.
(Foto: AFP)
Golovima Marija Mandžukića i Ivice Olića, Hrvatska je na Maksimiru savladala Srbiju rezultatom 2:0.

Početak utakmice obilježili su navijači koji su sa tribina stadiona Maksimir skandirali "Ubij Srbina!".

U ovodnom dijelu nije bilo većih šansi. Bilježimo poništeni gol Mandžukića u 15. minuti koji je turski sudija Cuneyt Cakir poništio zbog ofsajda.

Međutim, sedam minuta kasnije, sa pet, šest metara, popularni Mandžo uspio je savladati golmana Brkića nakon odlične asistencije Ivice Olića za vodstvo Hrvatske od 1:0.

U 32. minuti, Hrvati su imali još jednu dobru priliku za gol. Lopta je došla do Kranjčara na ivici šesnaesterca, međutim, sudija je prethodno svirao faul kojeg je napravio Olić nad jednim igračem Srbije.

Svoju terensku dominaciju Hrvatska je krunisala još jednim pogotkom u 37. minuti. Srna je ubacio sa desne strane u peterac Srbije gdje se našao danas odlični Ivica Olić koji je prsima poslao loptu u mrežu Srbije.

Ovo je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena susreta između Hrvatske i Srbije na Maksimiru.

Već na početku drugog poluvremena, Kolarov je odlično šutirao, golman Pletikosa odbranio, a na loptu natrčao Đorđević koji je bio neprecizan.

Modrić je u 51. minuti uzvratio jednim dalekometni šutem, ali je lopta otišla pored desne stative gola Srbije. Pokušao je Kranjčar, ali je Brkić bez problema odbranio njegov udarac.

Hrvatska nije prestajala napadati na gol Srbije. Odličnu akcviju izveli su Kovačić i Rakitić koji je ubacio za Olića u šesnaestercu, međutim, napadač Vatrenih je ovaj put zakasnio.

I Srbija je u drugom poluvremenu imala svoje šanse. Najizgledniju imao je Đuričić koji je u 78. minuti šutirao sa nekih 15-metara, no Pletikosa je odbranio a Đorđević bio ponovo neprecizan.

Do kraja utakmice, rezultat se nije mijenjao.