U Zagrebu
39

Hrvatska gradi novi stadion: Bit će gotov za dvije godine, a koštat će 20 miliona eura

S. G.
Foto: Grad Zagreb
Nakon završetka radova na stadionu Pampas u Osijeku, Hrvati kreću u izgradnju novog funkcionalnog stadiona sa sjedištem u Zagrebu ,čija bi izgradnja trebala koštati oko 20 miliona eura.
Rijeć je o trenutnom stadionu u Kranjčevićevoj ulici na kojem igra zagrebačka Lokomotiva, a koji bi nakon renoviranja trebao poprimiti totalno drugačiji izgled.

Kapacitet stadiona će biti drastično veći pa bi se na njemu trebale igrati i najzahtjevnije evropske utakmice. Planirano je da bude izgrađen do proljeća 2025. godine.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević smatra da će ovaj stadion biti jedan od najmodernijih u Evropi zbog samoodrživosti.

"Maksimir je tema koja je prožvakana. Ne mislimo ići u daljnju rekonstrukciju stadiona koji je jedan od najružnijih u Evropi. Bolje je srušiti postojeći i izgraditi novi. Pregovori za obnovu Maksimira idu u dobrom smjeru.

Grad je spreman dati zemljište u koncesiju, ali neće ulagati novac iz kase. Do kraja mog mandata će se dogovoriti izgradnja novog Maksimira, a rekonstrukcija Kranjčevićeve je prvi korak u tome", rekao je zagrebački gradonačelnik.

Stadion će imati će solarne panele koji će osigurati uštedu električne energije te spremnike za vodu kojima će se travnjak moći grijati ili hladiti.

Kapacitet bi trebao biti oko 12 hiljada gledalaca, a u fotogaleriji pogledajte kako bi on trebao izgledati.