Najavio okršaj
29

Hrabrost ili ludost: Vidal uz pjesmu i s mikrofonom u rukama prozvao Real Madrid

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Čileanski nogometaš Arturo Vidal, nakon što je s brazilskim Flamengom postao prvak Južne Amerike, imao je posebnu poruku za prvaka Evrope Real Madrid i tokom proslave trofeja u Rio de Jeneiru oteo je mikrofon saigraču i direktno se obratio ekipi sa stadiona Santiago Bernabeu.

Tokom spomenute proslave Vidal je već najavio okršaj s Real Madridom u meču za svjetskog klupskog prvaka, a njegova pjesma i ujedno poruka privukla je veliku pažnju svjetskih medija.

"Madride, razvalit ćemo ti gu*icu", poručio je Vidal tokom proslave trofeja.

Jasno, Real će u spomenutom takmičenju biti veliki favorit protiv svih ekipa, pa tako i protiv Flamenga, a uz spomenuta dva tima za titulu svjetskog klupskog prvaka će se još boriti Seattle Sounders, Wydad Casablanca i Auckland City.

Ostaje da se saznaju još dva tima, odnosno prvak iz azijske Lige prvaka i tim koji će predstavljati zemlju organizatora.

Što se tiče Vidala, on je karijeru počeo u redovima Colo-Coloa, nakon čega je 2007. godine napravio transfer u Bayer Leverkusen. Nakon četiri godine u ovom timu, napravio je transfer u Juventus gdje je stekao slavu i postao jedan od najboljih veznjaka svijeta, a još je igrao za Bayern, Barcelonu i Inter.

Za reprezentaciju Čilea je debitovao 2007. godine.