Sane u Mihenu
13

Hoeness hvalio Salihamidžića: Sretan sam, bit ćemo još atraktivniji, urađen je dobar posao

F. Z.
Kovač, Hoeness i Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Kovač, Hoeness i Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Legendarni nogometaš i predsjednik minhenskog Bayerna, koji je u klubu proveo nevjerovatnih 49 godina Uli Hoeness, sretan je zbog dolaska Leroya Sanea u redove bavarske ekipe.
Sane će nakon četiri godine u Manchester Cityju od naredne sezone igrati u Bayernu, a Hoeness smatra kako će to povećati atraktivnost ekipe.

"Jako sam sretan zbog toga što Leroy dolazi u Bayern. Ovaj transfer će dodatno povećati atraktivnost ove ekipe. Ljudi zaduženi za ovaj transfer su uradili dobar posao", rekao je Hoeness, javlja njemački Sport1.

Pohvalio je tako Nijemac rad dosadašnjeg sportskog direktora Hasana Salihamidžića, koji je od danas član Upravnog odbora kluba iz Minhena. Potom je govorio i o mogućnosti da fantastični nogometaš Bayer Leverkusena - Kai Havertz nastavi karijeru u Bayernu.

"Malo je vremena ostalo do utakmice između Bayerna i Bayer Leverkusena. Ne želim da otvorim diskusiju o igračima. Ako budem govorio o tome onda ćemo imati diskusiju čitavu sedmicu, a ja to ne želim. Kai je fantastičan nogometaš koji je već imao neke sjajne nastupe kao mlad igrač. Kada on ima dobar dan Leverkusen može pobijediti bilo koga. Zbog toga moramo biti jako oprezni i fokusirani", poručio je Hoeness.

Finalna utakmica njemačkog DFB Kupa između Bayerna i Bayera igra se 4. jula u 20:00 sati na Olimpijskom stadionu u Berlinu.