Nogomet
21

Hodžić: Zrinjski je jak protivnik, očekujemo jednu dobru utakmicu

Piše: E. B.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Dušan Hodžić je ovosezonsko pojačanje Sarajeva na desnom boku, a debitovao je na vječitom derbiju u prvom kolu Premijer lige BiH.

Prije dolaska u ekipu s Koševa Hodžić je nastupao za Mladost, Velež i Radnik.

"Dolazak u Sarajevo je nagrada za moj trud proteklih sezona. Sarajevo je najveći klub u Bosni i Hercegovini i nadam se da će biti moja usputna stanica za dalje. Prezadovoljan sam prijemom. Momci su me primili kao da sam tu 'sto godina', baš smo kao familija", kaže Hodžić koji je zadovoljan debijem u bordo dresu.

"Atmosfera na Grbavici je stvarno bila dobra, ali ostaje žal za tri boda. Imali smo igrača više što smo trebali iskoristiti, ali bitno je da nismo izgubili".

Već u drugom kolu fudbalere Sarajeva očekuje novi derbi. Na Koševo dolazi Zrinjski.

"U svakoj utakmici idemo na pobjedu. Zrinjski je jak protivnik, ne mijenjaju nikad puno igrača, uigrana su ekipa i očekujemo jednu dobru utakmicu", kaže Hodžić koji je dodao kako očekuje osvajanje titule prvaka BiH sa Sarajevom.

Hodžić je, zajedno sa kapitenom Harisom Duljevićem i Saidom Husejinovićem, danas u prostorijama FK Sarajevo družio sa navijačima i simpatizerima Sarajeva.

Igrači ekipe sa Koševa su dijelili autograme i fotografisali se sa svima koji su to željeli, a također su promovisali sezonske ulaznice za domaće utakmice FK Sarajevo.

Detalje sa druženja iz prostorija FK Sarajevo možete pogledati u fotogaleriji.