Peti gol u sezoni
31

Hodžić postigao pogodak u iznenađujućoj pobjedi Kasimpaše kod Alanyaspora

N. K.
Trenutak kada je Hodžić uputio udarac (Foto: Screenshot)
Trenutak kada je Hodžić uputio udarac (Foto: Screenshot)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Armin Hodžić upisao se u strijelce u pobjedi njegove Kasimpaše na gotovanju kod Alanyaspora (1:2) u okviru 18. kola turske Super lige.

Igrala se sredina prvog poluvremena kada je Erdogan uposlio Hodžića koji odmah šutira s distance. Lopta u međuvremenu pogodila jednog defanzivca domaće ekipe, promijenila smjer i završila u mreži za 0:1.

Međutim, samo tri minute kasnije Haddadi je dobio crveni karton pa je Kasimpaša gotovo cijeli meč igrala s igračem manje.

To kao da ih nije zaustavilo pa su u 33. minuti preko raspoloženog Erdogana udvostručili prednost. Pet minuta prije odlaska na odmor Kabasetas je smanjio i prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 1:2.

[TWITTER]1348666946796052484[/TWITTER]

Šta su promašili domaći igrači u drugom poluvremenu gotovo da se može izučavati. Iako su imali čak 80 posto posjeda lopte i nevjerovatnih 16 udaraca ka gostujućem golmanu, ali nisu uspjeli doći do pogotka pa su gosti odnijeli sva tri boda.

Hodžić je igrao do 78. minute, a danas je postigao svoj peti pogodak u sezoni u turskoj Super ligi. Drugi bh. reprezentativac u redovima Kasimpaše Haris Hajradinović propustio je meč zbog povrede.

Kasimpaša se današnjom pobjedom probila na 13. mjesto Super lige, dok je Alanyaspor na visokoj petoj poziciji.