Nogomet
0

Hodgson: Ne želim više pričati o Riju Ferdinandu

Totalsport
Roy Hodgson (Foto: Arhiv/AFP)
Roy Hodgson (Foto: Arhiv/AFP)
Iskusni stoper Manchester Uniteda Rio Ferdinand (34) izrazio je prije nekoliko dana spremnost za povratak u englesku reprezentaciju ako ga selektor Roy Hodgson pozove. Od toga, međutim, neće biti ništa.

Ferdinand je zadnji put za "gordi Albion"igrao u junu 2011. godine, ali dolaskom Hodgsona je izgubio svoje mjesto. Više je puta engleski selektor ponovio da stopera "crvenih vragova" ne vidi u nacionalnom timu, a ponovno se s istim pitanjem morao suočiti i nakon pobjede u prijateljskoj utakmici protiv Brazila (2-1).

"Neću govoriti o Riju, ne želim pričati o njemu. Ljudi mogu pisati što god žele, a ja ne mogu biti pošteniji nego što sam bio. Čini mi se da svaki dan moram odgovarati na pitanja o Riju. Nisam spreman nakon svake utakmice oživljavati nešto na što odgovaram na svakoj konferenciji za novinare zadnjih deset mjeseci", ljutito je poručio Hodgson i nastavio:

"Godinama je Engleska u Johnu Terryju i Ferdinandu imala stoperski par kojim su svi bili zadovoljni. No, iz različitih smo razloga krenuli dalje. Zadovoljan sam kako su Chris Smalling i Gary Cahill obavili posao protiv Brazila, baš kao i Phil Jagielka i Joleon Lescott ranije. Nije da nemamo dobrih stopera".