Inicijativa navijača Blaugrane
9

Hoće li Barcelona izvesti svoj drugi tim protiv Reala u Supekupu

Klix.ba
Detalj iz utakmice prošlogodišnjeg Superkupa kada je Mourinho gurnuo prst Vilanovi u oko
Detalj iz utakmice prošlogodišnjeg Superkupa kada je Mourinho gurnuo prst Vilanovi u oko
Grupa navijača katalonskog tima, pod nazivom Fanatics Barca, traži da Barcelona nastupi sa igračima iz omladinskog pogona u utakmicama Superkupa protiv Real Madrida, koje se igraju u augustu.

Desetak grupa navijača smatra kako Real Madrid i trener Jose Mourinho ne zaslužuju da igraju protiv igrača prvog tima Barce nakon što je Nogometni savez Španije donio odluku kako Portugalac neće biti kažnjen za incident koji se desio prošle godine u Superkupu. Naime, tada je Mourinho fizički nasrnuo na pomoćnog trenera Tita Vilanovu i gurnuo mu prst u oko.

"Vjerujemo kako drugi tim Barcelone može pobijediti Real i braniti ponos katalonskog kluba", navode, između ostalog, iz grupe Fanatics Barca.

"Nedopustivo je da napad na našeg trenera prođe nakažnjeno, jer je to odluka pojedinca, koji ne voli Barcelonu. U ime grupa koje predstavljamo, navijača i članova kluba, a u cilju zaštite vrijednosti koje Barcelona promoviše, tražimo od uprave kluba da iz protesta naloži da Barcelona B igra protiv Reala u predstojećim utakmicama Superkupa", navodi se u saopštenju grupa.

Da li će ova poruka doći na adresu predsjednika FC Barcelone Sandra Rosella i Uprave Blaugrane ostaje da se vidi. Podsjetimo, Real i Barcelona će, kao prvak Španije i osvajač Kupa kralja, narednog mjeseca igrati dvije Superkup utakmice. Protekle sezone ovu titulu osvojio je tim iz Katalonije.