Za manje od 24 sata
31

Hitna reakcija u Engleskoj: Suspendovan sudija koji je igrača Liverpoola udario laktom u lice

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Engleska sudijske komisija do daljnjeg je suspendovala pomoćnog sudiju koji je na utakmici između Liverpola i Arsenala laktom udario Andrewa Robertsona.
Engleski mediji pišu da Constantine Hatzidakis neće biti delegiran za utakmice sve dok se istraga ne provede do kraja, no za prvobitnu odluku im je bilo dovoljno da pogledaju snimak i vide kako je došlo do kontakta između sudije i nogomešta.

Nakon kraja prvog dijela, Robertson je prigovarao glavnom sudiji Paulu Tierneyju neke stvari iz prvog poluvremena i zbog toga je dobio žuti karton, a kada se situacija malo smirila i kada se činilo da više neće biti tenzija, pomoćni sudija je u prolazu udario lijevog beka Liverpoola laktom u lice.

Već na poluvremenu se oglasila Sudijska komisija FA-a, a već sutra dan i za manje od 24 sata je stigla i kazna, makar dok se ne utvrde sve činjenice u vezi s ovim incidentom.

Podsjećamo, meč između Liverpoola i Arsenala je završen bez pobjednika, a konačan rezultat na kraju je glasio 2:0.

Topnici su imali vodstvo od 2:0 golovima Martinellija i Gabriel Jesusa, Salah je smanjio rezultat u prvom poluvremenu, a konačnih 2:2 postavio je Firmino u 87. minuti.