Pojačanje Plavih
296

Hiroš predstavljen na Grbavici: Vratio sam se tamo gdje mi je bilo mjesto

N. M.
Amer Hiroš (Foto: Screenshot)
Amer Hiroš (Foto: Screenshot)
Dvadesetsedmogodišnji vezni nogometaš Amer Hiroš i zvanično je večeras predstavljen kao novi član Željezničara, u koji je stigao nakon okončane epizode u hrvatskom Osijeku.

Hiroš je potpisao jednogodišnji ugovor s Plavima, a nakon potpisa je dao i kratku izjavu za zvaničnu stranicu FK Željezničar.

"Drago mi je da sam se vratio tamo gdje mi je bilo mjesto. Došao sam da pomognem ekipi, a ekipa meni. Nadam se da ćemo se na kraju svi radovati i da ćemo iz ove sezone izvući maksimalno, što više možemo", rekao je Hiroš.

Hiroš je ponikao na Grbavici, koju je napustio 2016. godine i prešao u Mladost Doboj Kakanj, iz koje ostvaruje transfer u Osijek pet godina poslije.

Za Osijek je nastupio 48 puta i postigao 2 gola, a jednu polusezonu je proveo na posudbi u Šibeniku, gdje je skupio 19 nastupa.

Hiroš je nakon današnjeg potpisa ugovora otputovao u Međugorje gdje će se priključiti ekipi na pripremama. Nezvanični povratnički debi će Hiroš vjerovatno imati u srijedu, kada Želju čeka pripremni susret protiv NK Hrvace. Susret počinje u 14:00 sati uz prijenos na MY TV.

Plavi će u u Međugorju boraviti do 24. januara. Do 2. februara i odlaska na drugi dio priprema u Međugorje, nogometaši Željezničara će trenirati na Grbavici.