Pobjeda domaćina
8

Hiroš majstorijama presudio pobjednika u fantastičnom meču Mladosti i Radnika

N. K.
Amer Hiroš (Foto: FK Mladost)
Amer Hiroš (Foto: FK Mladost)
Nogometaši Mladosti pobijedili su u Doboju kod Kaknja u okviru 10. kola Premijer lige BiH ekipu Radnika rezultatom 3:2 te su tako prekinuli niz od četiri uzastopna poraza, uključujući i nedavnu kup utakmicu.

Domaće ekipa je u vodstvo došla u 23. minuti. Kapiten Hiroš je prošao pored nekoliko igrača Radnika i majstorski loptu ostavio Hadžiću, koji rutinski matira Kozića.

Međutim, slavlje igrača Mladosti je trajalo samo sedam minuta budući da je Mekić postigao sjajan pogodak uputivši prelijep udarac iskosa sa nekih 20 metara. Ujedno je 1:1 bio i rezultat prvog poluvremena.

U 64. minuti Radnik dolazi do prvog preokreta na današnjem meču. Đurić je sjajno asistirao Bradonjiću, koji pogađa za 1:2.

I kada se činilo da će gosti odnijeti sva tri boda, Mladost potpuno preokreće utakmicu.

Prvo je neumoljivi Hiroš s bijele tačke donio novo poravnanje, a onda je minut prije kraja meča neodbranjivo uputio udarac za konačnih 3:2. Hiroš je dojam malo pokvario nakon što je u sudijskoj nadoknadi dobio drugi žuti karton pa je morao ranije napustiti teren.

Mladost je današnjom pobjedom prestigla Krupu i Radnik te zauzelo deveto mjesto na tabeli Premijer lige BiH, dok je ekipa iz Bijeljine pala na desetu poziciju.

Rezultat:

Mladost - Radnik 3:2 (Hadžić 23', Hiroš 84', 89' - Mekić 29', Bradonjić 67')

Tabela: