Nogomet
20

Higuain donio pobjedu Juventusu nad Fiorentinom, Pjanić bez nastupa

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 1. kolu italijanske Serie A aktuelni šampion Juventus slavio je protiv Fiorentine na domaćem terenu rezultatom 2:1.

Fiorentina je namučila Juventus u ovom meču, ali je najskuplje pojačanje u historiji Stare dame svojim pogotkom uspio srušiti opasne Viole.

Juventus je poveo golom Samija Khedire u 37. minuti i prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 1:0. Izjednačenje Fiorentini donio je Nikola Kalinić udarcem glavom nakon kornera koji je izveo Iličić u 70. minuti.

Brige navijača Juventusa otklonio je Gonzalo Higuain golom u 75. minuti. Higuain je ovog ljeta stigao iz Napolija za 90 miliona eura, a mrežu Viola pogodio je samo devet minuta nakon što je zamijenio Mandžukića i ušao u igru sa klupe.

Stara dama je na kraju slavila sa 2:1, a cijeli meč na klupi za rezervne igrače proveo je Miralem Pjanić koji nije bio potpuno spreman za ovaj meč, jer se prije tri dana blaže povrijedio u utakmici protiv Juventusovog B tima.

Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, D. Alves, Lemina, Asamoah, Khedira (Hernanes 88'), Alex Sandro, Mandžukić (Higuain 66'), Dybala (Evra 84').

Fiorentina: Tatarusanu; Tomović, Rodriguez, Astori; Bernardeschi, Chiesa (Tello 46'), Badelj (Sanchez 65'), Vecino, Alonso; Iličić (Rossi 80'); Kalinić.