Priznaje da nije ravnodušan
0

Hiddink bi razmislio o ponudi Chelseaja

Totalsport
Guus Hiddink
Guus Hiddink
Guus Hiddink, vrsni 64-godišnji holandski nogometni stručnjak koji trenutno obnaša dužnost selektora reprezentacije Turske, priznao je kako nije ravnodušan na špekulacije koje ga povezuju s povratkom u Chelseaja.

Klub iz zapadnog Londona je po završetku ove sezone, u kojoj nije osvojio nijedan trofej, zahvalio na saradnji dosadašnjem menadžeru, Talijanu Carlu Ancelottiju. Kao njegov mogući nasljednik, spominje se Guus Hiddink, koji je prije dvije sezone, dok je bio selektor reprezentacije Rusije, istovremeno preuzeo i dužnost privremenog menadžera Chelseaja do kraja te sezone, koju je okončao uspješno, osvajanjem FA Cupa.

Hiddink je prošle godine preuzeo vođenje turske reprezentacije, koja će 3. juna gostovati u Bruxellesu u vrlo važnoj utakmici kvalifikacijske A-grupe za Euro protiv Belgije. Te su dvije selekcije glavni kandidati za osvajanje drugog mjesta u grupi i plasman u dodatne kvalifikacije (Njemačka je s pet pobjeda iz pet nastupa neprikosnovena na čelu). Eventualni poraz bi Tursku jako udaljio od cilja, te bi doveo u pitanje i Hiddinkovu budućnost na klupi Turske.

Bilo kako bilo, Hiddink je priznao da nije imun na ideju o povratku u klupski nogomet...

"Da sam dobio konkretnu ponudu od Chelseaja, onda bih o njoj i razmislio. No, zasada još nema ništa konkretno po tom pitanju. Nema smisla baviti se svim vrstama špekulacija i glasina koje kruže, jer, ponavljam, ništa se konkretno nije dogodilo. Pričekajmo prvo tu utakmicu protiv Belgije sljedećeg petka, a onda ćemo vidjeti što će se događati nakon toga", rekao je Hiddink.