Veznjak Sarajeva
0

Herić: Zahvalan sam stručnom štabu, nastup protiv Viteza mi daje dodatnu motivaciju

Klix.ba
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Nogometaši Sarajeva jučer su savladali Vitez na Koševu rezultatom 4:0.

Igrači Sarajeva odigrali su jednu odličnu utakmicu, a jedan od najboljih pojedinaca bio je Elvedin Herić.

Mladi, dvadesetogodišnji veznjak po prvi put je odigrao svih 90. minuta u dresu prvog tima Sarajeva u Premijer ligi BiH, a u toku utakmice sjajno je asistirao Velkoskom, koji je postigao drugi gol na susretu.

"Zahvalan sam stručnom štabu na ukazanoj prilici, da jučer odigram čitavu utakmicu pred našim navijačima na Koševu. Za mene je to bio prvi put da u dresu prvog tima Sarajeva odigram čitavu utakmicu u Premijer ligi i jako sam sretan zbog toga, ali naravno, još sretniji što smo odigrali jednu dobru utakmicu i ostvarili visoku pobjedu. Drago mi je što smo pokazali kvalitetnu igru, koja nam ulijeva samopouzdanje pred naredne utakmice, u kojima želimo nastaviti sa sakupljanjem bodova i povratkom ka vrhu tabele. Jučerašnji nastup za mene predstavlja dodatnu motivaciju da još više i bolje radim na treninzima, kako bi i u nastavku sezone zadobio povjerenje stručnog štaba", rekao je Herić.

U svojoj dosadašnjoj karijeri mladi nogometaš, koji je nosio kapitensku traku juniora Bordo kluba (generacija 1997.), sakupio je 11 nastupa za prvi tim Sarajeva, a priliku za novi imat će nadolazećeg vikenda, kada Sarajevo 16. septembra dočekuje Široki Brijeg na Koševu.