Sretan što je ostao
20

Henderson: Bio sam tužan, plakao sam u sobi jer nisam želio otići iz Liverpoola

Klix.ba
Jordan Henderson (Foto: EPA-EFE)
Jordan Henderson (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Liverpoola Jordan Henderson priznao je u razgovoru za engleske medije da je bio utučen prije nekoliko godina kada ga je trener Brendan Rodgers želio prodati iz kluba.

Henderson je rekao da su ga riječi tadašnjeg trenera natjerale na suze i da je bio utučen što je morao napustiti Liverpool.

"Tadašnji menadžer Liverpoola bio je Brendan Rodgers, a on me je nazvao i rekao mi da je dobio ponudu. Pitao me šta mislim o tome i podrazumijevalo se da će me pustiti da odem. Bio sam tužan, vratio sam se u sobu i počeo da plačem. Dosta sam razmišljao o tome, jednostavno, bio sam utučen", rekao je Henderson, pa nastavio:

"Razgovarao sam s agentom i rekao sam mu šta se dogodilo. Rekao sam da ne želim da idem, želio sam ostati da se borim i uvjerim Rodgersa da griješi. Ostao sam i uradio sam to", dodao je veznak Liverpoola.

Za kraj, on je rekao da nijednog trenutka nije izgubio vjeru i da je u svakom trenutku želio biti igrač Liverpoola.

"Bio sam dovoljno mlad, ali nisam gubio vjeru i znao sam da neću dobiti više prilika. Morao sam dokazati da vrijedim i da trebam biti u Liverpoolu. Uvijek postoje trenuci u nogometu i životu kada možete da donesete neke važne odluke ili da nešto promijenite, ali ja sam uvijek želio biti tu", ispričao je Henderson.

Podsjećamo, Redsi će u subotu igrati finale Lige prvaka protiv Real Madrida, a to će im biti prilika da prvi put nakon 2012 godine i engleskog Liga kupa osvoje jedan trofej.