Nogomet
4

Hebibović: Očekujemo pobjedu protiv Slavije, moramo se paziti kontranapada

Piše: D. B.
Anel Hebibović u dresu Veleža
Anel Hebibović u dresu Veleža
Nakon dva remija i poraza Velež će u 8. kolu BHT Premijer lige na svom terenu ugostiti ekipu Slavije. Nogometaš Rođenih Anel Hebibović vjeruje u pobjedu svog tima.

Nakon osvojenog petog mjesta prošle sezone, iz Veleža su najavljivali još bolji rezultat u aktuelnoj sezoni, no, u prvim kolima rezultati nisu bili zadovoljavajući.

"Realno, nismo zadovoljni jer smo prosuli mnogo bodova kod kuće, što nikako nismo smjeli. Ipak, nadam se da ćemo izgubljeno nadoknaditi u narednim utakmicama", izjavio je Hebibović za portal Klix.ba.

Ovog vikenda u Vrapčiće dolazi Slavija, koja je bila prijatno iznenađenje na početku ove sezone, ali je u posljednjoj utakmici poražena kao domaćin od Borca. Rođeni su svjesni teškog zadatka, ali očekuju da bodovi ostanu u Mostaru.

"Slavija je vrlo dobra ekipa, što pokazuje i njihova pozicija na tabeli. Istina je da su nakon tri pobjede upisali poraz od Borca, ali je to bio loš dan za njih. Kvalitetni su, ali mi očekujemo pobjedu i učinit ćemo sve za ostvaranje tog cilja", rekao je nogometaš Veleža.

U taboru tima iz Mostara znaju odakle vreba opasnost.

"Slavija ima dobru i brzu kontru, na to moramo paziti. Imaju i nekoliko pojedinaca koji sami mogu riješiti utakmicu", smatra Hebibović.

Uprkos nezadovoljstvu zbog dosadašnjih rezultata, Velež i dalje ima visoke ambicije.

"Iako smo izgubili nekoliko važnih bodova, mi i dalje želimo u Evropu. Nadam se da ćemo na kraju sezone osigurati izlazak na evropsku scenu", kazao je sjajni nogometaš Veleža.

On iza sebe ima sjajnu sezonu, što je rezultiralo velikim brojem ponuda za promjenu sredine. U novoj sezoni nije zadovoljan onim što pokazuje.

"Trenutno ne mogu biti zadovoljan, ali naporno radim kako bih se što prije vratio u formu u kojoj sam bio prošle sezone. Nadam se da ću uskoro biti na željenom nivou", izjavio je Hebibović.

Prema njegovom mišljenju, glavni favorit za titulu prvaka je Široki Brijeg.

"Već se može vidjeti da su Širokobriježani favoriti, imaju sjajan kolektiv i kompletna su ekipa", završio je Hebibović.

Utakmica Velež - Slavija se igra u subotu s početkom u 16 sati.