Prijateljska utakmica
97

Haskić donio pobjedu Sarajevu protiv Splita

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
U subotu je na stadionu Asim Ferhatović Hase odigran prijateljski susret između Sarajeva i Splita. Utakmica je završena rezultatom 1:0 u korist domaćih.

Susret Sarajeva i Splita je bio generalna proba Bordo ekipe uoči takmičenja u Evropskoj ligi gdje će Sarajevo odmjeriti snage sa Hiberninansom s Malte. Prvu priliku na susretu je imao Haskić u 2. minuti. Isti igrač je pokušao i deset minuta kasnije, ali gola nije bilo. Nakon toga je uslijedio period nešto lošije igre, a Splićani su napravili nekoliko poluprilika pred golom domaćih. Čomor je odličnu šansu za Sarajevo propustio u 38. minuti. Do kraja prvog dijela utakmice su gosti imali dvije prilike za gol, ali se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku utakmice ponovo je Bordo ekipa zaprijetila prva, kada je šutirao Tatomirović. Karamatić, novi igrač u bordo dresu, asistirao je Haskiću za pogodak u 58. minuti susreta. Igrači Sarajeva su nekoliko minuta nakon vodećeg gola imali novu priliku, ali Haskić i Diatta nisu uspjeli pogoditi mrežu Splićana. Gosti su idealnu priliku za izjednačenje propustili u 83. minuti. Utakmica je završena rezultatom 1:0 u korist Sarajeva.