Nije dobio poziv
23

Hart duboko potresen: Neću lagati, uništen sam, ali idite bez straha i razbijte ih

Klix.ba
Joe Hart (Foto: EPA-EFE)
Joe Hart (Foto: EPA-EFE)
Golman West Hama Joe Hart nije se našao na spisku selektora Engleske Garetha Southgatea za Svjetsko prvenstvo koje narednog mjeseca počinje u Rusiji, a on je kazao da se osjeća potpuno uništeno.
Hart se oglasio na društvenoj mreži Instagram, a između ostalog je rekao da se dvije godine pokušava izvući iz teške situacije u kojoj se nalazi.

"Neću lagati, uništen sam. Nakon što sam dvije godine pokušavao da izvučem najviše iz teške situacije, ovo je teško prihvatiti. Ponosan sam na svaki minut koji sam odigrao i pomogao timu da se kvalifikuje. Znam šta sam donio timu, ali stvari su takve kakve jesu. Sretno timu u Rusiji, igrači znaju da ću, iako nisam tamo, nositi dres Engleske kao navijač i da ću ih podržavati sve vrijeme. Bez straha, idite i razbijte ih", napisao je Hart.

Podsjetimo, Hart je izgubio mjesto prvog golmana West Hama nakon što je klub preuzeo David Moyes, a razlog za to su izuzetno loše reakcije tokom sezone, zbog kojih su Čekićari često gubili bodove.

Prošle sezone Hart je s velikim uspjehom branio za Torino, a prije toga Pep Guardiola odrekao se njegovih usluga smatrajući da Englez nije dovoljno dobar u igri nogom.

Na spisku Gordi Albiona nalaze se 23 igrača, a od pozvanih golmana tu su Jack Butland, Jordan Pickford i Nick Pope.