Karijeru nastavljaju u Češkoj
85

Haris Harba i Asim Zec potpisali za Hradec Kralove

Piše: E. Isanović
Haris Harba
Haris Harba
Bivši nogometaši sarajevskog Olimpica i bugojanske Iskre, Haris Harba i Asim Zec potpisali su u petak ugovore sa češkim prvoligašem Hradec Kralove, saopšteno je na zvaničnoj stranici ovog kluba.

Harba je potpisao vjernost na tri godine, a zadovoljstvo nakon parafa ugovora nije krio ni Jirži Plišek, prvi šef struke Hradec Kralovena na čije je insistiranje i angažovan bh. nogometaš.

"Haris je izvanredan igrač. Ima odličan šut i sjajan pas, to je prezentirao prošle sezone u Premijer ligi BiH. Bit će veliko pojačanje za nas", istakao je Plišek, koji je bio prvi strateg Željezničara i Sarajeva.

Drugi bh. internacionalac koji karijeru nastavlja u češkoj ligi je Asim Zec. Rođen je 1994.godine i sa dosta uspjeha je nosio dres juniora Iskre iz Bugojna. U protekloj sezoni postigao je nevjerovatnih 35 golova.

Stručnjaci su ga podvukli kao velikog talenta, pa su tako za njegove usluge bili izuzetno zainteresovani iz zagrebačkog Dinama.

"Asim je dao prednost našem klubu u odnosu na hrvatskog prvaka. To me veseli. Mislim da će napredovati u češkoj ligi, jer se radi o nadarenom nogometašu", pohvalio je Plišek Zeca koji će ostati u pomenutom klubu nekoliko narednih godina.

Plišek će prvi trening održati u nedjelju u 16.00 sati. Za ponedjeljak su planirani medicinski testovi, dok će navijači nova pojačanja moći vidjeti u srijedu 20. juna kada je planirana utakmica protiv Mlade Boleslav.