Nevjerovatan trenutak
26

Haos u borbi za Premiership: Golman rukom u 95. minuti pogodio za vrijedan bod Coventryja

D. P.
Nevjerovatna scena u 95. minuti derbija (Foto: Screenshot)
Nevjerovatna scena u 95. minuti derbija (Foto: Screenshot)
Engleska javnost od sinoć bruji o incidentu koji se dogodio u utakmici Championshipa između Blackburna i Coventryja, a u kojoj je golman gostiju Ben Wilson postigao gol u 95. minuti.

Blackburn i Coventry bore se za play-off Championshipa i dodatnu borbu za ulazak u Premier ligu. Meč je bio prepun tenzija, a završen je nevjerovatnim trenutkom, pogotkom golmana u 95. minuti za konačnih 1:1.

Kao da to samo po sebi nije dovoljno za dramu pa je još bizarniji način na koji je Ben Wilson postigao gol. Golman Coventryja donio je veliku radost svojim navijačima nakon što je rukom ugurao loptu u gol protivnika.

[TWITTER]1648789369598124034[/TWITTER]

To sudija nije vidio pa je priznao gol, a uzaludni su bili i žestoki protesti igrača i navijača Blackburna. U gužvi je, ispostavit će se nakon pregledanog videosnimka, golman Wilson rukom smjestio loptu u mrežu čuvenih Ruža.

Ne treba ni naglašavati koliko je ovaj gol važan za cijeli rasplet na tabeli Championshipa. Blackburn je bio na putu ka osvajanju velika tri boda, ali je ostao na samo jednom.

Coventry je ovim bodom prišao na samo jedan bod zaostatka u odnosu na Blackburn, koji drži posljednju poziciju koja garantuje play-off.