Nogomet
28

Handanović nosio Inter do pobjede nad Romom, Pjanić pocrvenio

Piše: O. T.
Inter ponovo na vrhu tabele (Foto: EPA)
(Foto: EPA)
U velikom derbiju 11. kola Serije A Inter je na Giuzeppe Meazzi savladao Romu i preuzeo prvo mjesto na tabeli.

Od početka utakmice se vidjelo da gledamo dva potpuno različita stila igre. Dok je Roma pokušavala dužim napadima i kombinatorikom doći do pogotka, Inter je na drugoj strani čvrstom igrom pokazao zašto su ekipa sa najmanje primljenih golova u ligi (7).

Iako je Inter defanzivno vrlo jak, nisu uspjeli spriječiti Romu da stvara prilike, ali onda bi se istakao sjajni Handanović koji je izludio gostujuće igrače, među njima i našeg Edina Džeku.

Džeko je prvo u 14. minuti šutirao glavom, a Handanović odbranio. Onda je u 23. Džeko imao prazan gol nakon ubačaja Maicona, ali je spasio D`Ambrosio u ključnom trenutku.

Inter je odolio pritiscima Rome i prelijepim pogotkom sa oko 25 metara Medela u 31. minuti je stigao do vodstva s kojim se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu Roma je krenula još ofanzivnije i tada je posebno do izražaja došao Handanović. Prvo je Džeki u 52. minuti odbranio udarac glavom, a onda nedugo nakon toga i četiri uzastipna pokušaja Rominih igrača Salaha i Florenzija.

Presudni trenutak utakmice desio se u 73. minuti kada je Pjanić dobio drugi žuti karton. Roma je sa igračem manje teže dolazila do prilika, a čudna je bila i odluka Garcije da izmijeni Edina Džeku iako je tragao za pogotkom.

Ovom pobjedom Inter je preuzeo vrh tabele od Rome i time prvenstvo učinio još zanimljivijim.