Bundesliga
4

Hamburg šokirao Borussiju, Stuttgartu peti poraz u nizu

Totalsport
Najveće iznenađenje dosad završenih subotnjih utakmica 21. kola Bundeslige je poraz aktuelnih prvaka, nogometaša Borussije , od Hamburga rezultatom 1:4.

Za Borussiju je to bio već treći domaći poraz u sezoni, što je mnogo više nego što imaju suparnici Kloppove ekipe za vrh tabele. Također, Hamburg ove sezone nije bio dobar gost i ovo mu je tek treća pobjeda u sezoni, a pogotovo treba naglasiti da je Hamburg na deset gostujućih utakmica do ove subote zabio samo devet golova. U ovih 90 minuta protiv prvaka je uspio zabiti skoro polovicu dosadašnjih golova na strani.

Početak utakmice nije mogao nagovijestiti takav potop domaćina jer je u 17. minuti Borussija povela goloma Roberta Lewandowskoga. Iskoristio je Poljak neodlučnost Westermanna i savladao Adlera za vodstvo domaćina. No, već u sljedećem napadu je Latvijac Artoms Rudnevs izjednačio, što mu je bio prvi od dva pogotka ove subote.

Inače, Borussiju su pokopali spomenuti Rudnevs i Korejac Heung-Min Son, obojica su postigli po dva pogotka.

Akcije Borussije su naglo pale u 31. minuti kada je njihov strijelac Lewandowski dobio crveni start zbog grubog nasrtaja na suparničkog igrača, a čak i kada su snage na terenu postale izjednačene (Bruma je kod gostiju dobio crveni karton u 60. minuti) Borussia to nije iskoristila. Dogodilo se to kod 2:1 za Hamburg, a samo dvije minute kasnije Rudnevs je na drugoj stativi dočekao loptu i zabio glavom za 3:1.

Mnogo je pogodaka postignuto na još dvije utakmice. Werder je kao i Hamburg slavio s 4:1, ali u Stuttgartu. Tamo se rasplamsalo u drugom dijelu nakon što je u prvom samo Turčin Mehmet Ekici zabio pogodak, za goste. Bio je Ekici inače igrač utakmice s dva pogotka.

U Mönchengladbachu su Borussija i Bayer odigrali utakmicu bez pobjednika uz šest pogodaka (3-3). I tamo je samo jedan pogodak postignut u prvom dijelu, a ludilo je vladalo u nastavku. Za tri boda više mogu žaliti gosti koji su vodili do 86. minute kada je izjednačio Herrmann.

Spomenimo još da je Wolfsburg golom svog najboljeg strijelca Holanđanina Dosta (osam pogodaka) slavio kod Greuther Fürtha 1-0. I

Bundesliga, 21. kolo:

Borussia (D) - Hamburg 1-4 (Lewandowski 17 / Rudnevs 18, 62, Son 26, 89) Eintracht - Nürnberg 0-0 Greuther Fürth - Wolfsburg 0-1 (Dost 23) Stuttgart - Werder 1-4 (Traore 59 / Ekici 34, 74, Hunt 61, De Bruyne 90+2) Hannover - Hoffenheim 1-0 (Diouf 8) Borussia (M) - Bayer 3-3 (Stranzl 44, De Jong 58, Herrmann 86 / Sam 52, Kießling 60, Schürrle 64)