Nogomet
0

Hajduk smijenio Pudara

FENA
Ivan Pudar smijenjen je jutros s mjesta trenera Hajduka, a klub intezivno traga za novim trenerom, potvrdio je novinarima glavni menadžer Hajduka Ivica Šurjak. Momčad će do izbora novoga trenera voditi Mario Ćutuk i Tonči Gabrić.

Predsjednik Uprave Branko Grgić odluku o Pudarovoj smjeni donio je nakon sinoćnjega sastanka sa stručnim čelnicima kluba, i jutrošnjega razgovora sportskog direktora Tomislava Ercega i Šurjaka s Pudarom nakon što je odradio jutarnji trening.

Čelnici Hajduka zaključili su da situacija u klubu i rezultati nisu onakvi kako se očekivalo. Momčad će do izbora novoga trenera voditi Mario Ćutuk i Tonči Gabrić.

Pudar je pri izlasku s Poljuda zaobišao novinare.

Šurjak je potvrdio kako je više kandidata za novoga trenera, među kojima su i posljednjih dana u medijima najčešće spominjani Srećko Katanec, Sergije Krešić, Zdenek Zeman i Elvis Scorija, no nije htio izdvajati niti jedno ime.

Pred Hajdukom je, kako je rekao, teško takmičarsko razdoblje, pa bi biranje trenera željeli riješiti do subote i utakmice sa Zagrebom, no svakako prije uzvrata sa Sampdorijom u Genovi u sljedeći četvrtak.

"Na nama je u ovom trenutku velika odgovornost i ne bismo željeli pogriješiti", rekao je Šurjak te dodao kako uprava smatra da momčad nije loša, ali da mora pružiti puno bolje rezultate te da pri tom ne bježe ni od vlastite odgovornosti za stanje u Hajduku.