Nogomet
0

Hajduk i Dinamo remizirali, Halilhodžiću i Ibričiću po bod

Piše: D. B.
Senijad Ibričić (Foto: Večernji.hr)
Senijad Ibričić (Foto: Večernji.hr)
Večeras je u Splitu u okviru 7.kola HNL-a na stadionu "Poljud" odigran sustret ljutih rivala Hajduka i Dinama. Susret je posebno zanimljiv i za bh. javnost jer Dinamo odnedavno vodi naš stručnjak Vahid Halilhodžić, dok za ekipu Hajduka nastupa naš reprezentativac Senijad Ibričić.

Utakmica je počela u 19 sati u sjajnoj atmosferi koju je napravilo 35.000 gledatelja, većinom navijača "bilih".

Za Hajduk su od prve minute zaigrali: Subašić, Strinić, J.Buljat, Maloča, Oremuš, Brkljača, Andrić, An. Sharbini, Ibričić, Tomasov i Vukušić. Trener ekipe je Stanko Poklepović.

Naš stručnjak Vahid Halilhodžić se odlučio za sljedeći sastav: Lončarić, Vrsaljko, Biščan, Tonel, Cufre, Ademi, Badelj, Etto, Sammir, Dodo i Rukavina.

U prvih nekoliko minuta susreta nije bilo izglednih prilika. Igralo se na sredini terena. U 12. i 15. minuti Badelj je pokušao ugroziti golmana domaćih Subašića, ali je ovaj dobro reagovao i otklonio opasnost.

U prvim minutama utakmice Ibričić je bio potpuno neprimjetan. Tek u 23. minuti probija odbranu Dinama, ulazi u kazneni postor i šutira pored gola.

Sharabini je nekoliko minuta poslije pokušao šutirati iz dobre pozicije, ali se spetljao, pa je šansa propala. Isti igrač nakon duela u šesnaestercu pada, ali sudija nije svirao prenal. Domaći su smatrali da su oštećeni.

U 42. minuti ekipa Vahida Halilhodžića dolazi u vodstvo golom Sammira na asistenciju Badelja.

Brkljača u 45. minuti šutira sa vrha šesnaesterca, ali njegov pokušaj završava iznad Dinamovog gola, pa se na odmor otišlo rezultatom 1:0 u korist Dinama.

Početkom drugog poluvremena Hajduk se budi pa u prvih nekoliko minuta pravi izgledne prilike za izjednačenje. U 46. minuti Vukušić je šutirao preko gola. Pet minuta poslije Ibričić izvodi korner, Maloča šutira, ali Bišćan otklanja opasnost.

Pritisak Hajduka se nastavio u nastavku utakmice. U 59. minuti šut Ibričića odbija Kelava, gužvu koristi Sharabini i postiže izjednačujući pogodak za Dinamo.

Nakon primljenog gola, Dinamo kreće odlučnije prema golu Hajduka. U 67. minuti udarac glavom Ettoa završava pored gola. Minut poslije igrač Hajduka Marin propušta dobru priliku da svom timu donese prednost.

Dok kraja utakmice je bilo nekoliko poluprilika na obje strane, ali promjene rezultata nije bilo. Hajduk i Dinamo su podijelili bodove odigravši 1:1. Rezultatom je vjerovatno zadovoljniji Vahid Halilhodžić koji se sa uvijek teškog gostovanja vraća sa osvojenim jednim bodom.